Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

2010. július 22. -

Autóban viszonylag egyszerűen megoldható a telefonálás, de mi van azokkal, akiknek motorjuk is van? Ők így jártak, vagy méregdrágán vehetnek egy motoros kihangosítót is az autós szett mellé? Úgy tűnik, az LG megtalálta a választ: kettő az egyben.

Tesztalanyunk egy Bluetooth-headset kiegészítve autós készlettel. Vagy fordítva. Nézőpont kérdése. Bonyolultnak tűnik? Higgyék el, nem az. Két szempontból figyelemreméltó: mivel nem fixen telepített eszközről van szó, akkor sem jövünk zavarba, ha közlekedési eszközt váltunk. És a fontosabb: a cucc anélkül fér el egy hagyományos bukósisak alatt, hogy beépülne a hallójáratunkba. A cserélhető gumiborítás zseniális, gondoltak rá, hogy nem mindenki rendelkezik azonos fülmérettel. Pluszpontot érdemel a szigorú technika: a koreaiak nem lacafacáznak, ipari nagyhatalom lévén evidens, hogy a csúcstechnika itt is jelen van, vicces árért, de erről később.

Motorozás közben nincs szükség semmi másra, mint 1 db fülkagylóra - a DSP zajcsökkentő elvégzi a piszkos munkát, semmi visszhang vagy zavaró sistergés. Hasonló megfontolásból kettős mikrofonnal szerelik, így a háttérzaj kiszűrve. Hab a tortán, hogy több eszközzel is képes egyidőben tartani a kapcsolatot, így a céges mobilt se hagyjuk otthon! Autóban dettó, csak itt beépített hangszóróból jön a szufla.

Az LG HBM-800
Bluetooth szett
tulajdonságai
 
Hívásvárakoztatás
Hívás visszautasítása
Hanghívás
DSP hangetechnológia
a tökéletes hangminőségért
Automatikus párosítás
Hangerő-szabályozás
Hívás közben váltás telefon
és kihangosító között
USB-csatlakozás
szoftverfrissítéshez
Li-ion akkumulátor akár
8,5 óra beszélgetési idővel
Két telefon egyidejű kezelése
200 órás készenléti idő
Szivargyújtóról tölthető
Ára: 16 900 Ft

Életre kelteni nem túl megerőltető: a csomagolást feltépve azonnal neki is lehet állni a "telepítésnek". Ha csak gépkocsiba szánjuk az eszközt, semmi baj: a kicsiny, dobozszerű eszközt csak felcsíptetjük mondjuk a napellenzőre, és máris akcióra kész. Minden fontosabb funkciónak, úgy  mint akkumulátor-töltöttség és állapotjelző saját lámpácskája van. Tölteni egyszerűen szivargyújtóról lehet, ez természetesen a motoron is hasonlóképp működhet. Még egyszerűbb, ha feltöltve csak a headsetet visszük magunkkal. Igen, jól hallották: csak a headsetet. Mert a lényeg itt rejlik: a fekete dobozból pillanatok alatt eltávolítható egy Bluetooth füles, így autóból kiszállva is magunkkal vihető. Adott esetben motorra pattanhatunk, és akkor sem maradunk le fontosnak vélt hívásokról. Stay tuned – ahogy az angol mondja találóan. A 3,5 órás beszélgetési idő bőven elegendő, kézben tartott mobil nélkül. Készenlétben is több mint 200 órát áll, katonás.

A telefon csatlakoztatása gyerekjáték, abszolút antitalentumoknak tervezték. A 2.1 technológiának köszönhetően a párosítás automatikus. A telefon menüjéből kiválasztjuk a Bluetooth-alkalmazást, majd amikor összejöttek, csak csatlakoznia kell; ilyenkor kék színben dereng a cucc, jelezve: részéről minden oké. Hívást a telefonról indíthatunk hagyományos módon, ha hatókörön belül vagyunk, ilyenkor a kihangosító rögtön felébred. Fogadni már többféleképp lehet: hagyományosan a telefonon, a fülhallgatón lévő gombot benyomva, ha az a  fülünkön van, vagy a kihangosítón babrálva: pofonegyszerű minden. A szerkezet oldalán lévő gombokkal a hangerő is állítható. Visszhangot hírből sem ismer, úgyszintén nincs nyoma zavaró hanghatásoknak, interferenciának. Mikrofonja ideálisan érzékeny, nem kell túlkiabálni a motort vagy az AC/DC-t a rádióból.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is:


Kérjük értékeld a cikket:
Kattints arra a csillagra, amennyire
értékeled a cikket! Köszönjük!
100%
Hozzászólás
Neved:
Biztonsági kérdés: Írd ide, hogy auto: Erre a spam védelem miatt van szükség. Köszönjük!
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Megjegyezzem?
Regisztráció
Céges regisztráció

Elfelejtett jelszó

Amennyiben elfelejtetted a jelszavadat, add meg az e-mail címed és elküldjük neked.

E-mail:
Fotók

Hasonló cikkek

Napi ajánlat
Telitalálat az új Subaru WRX

Telitalálat az új Subaru WRX

Tanulmányként mutatkozott be New Yorkban az új Subaru WRX.
Sportosabb lett a Chevrolet Camaro

Sportosabb lett a Chevrolet Camaro

Bemutatkozott a megújult Chevrolet Camaro és egy új csúcsmodell.
Itt az új magyar luxusautó

Itt az új magyar luxusautó

A Mercedes-Benz CLA legnagyobb ellenfele, az Audi A3 Sedan is Magyarországon készül. Bemutatkozott.
Monacót építenek Győrben az alternatív autóknak

Monacót építenek Győrben az alternatív autóknak

Hetedszer rendezik meg Győrben az alternatív hajtású autók versenyét, a Széchenyi Futamot.
PARTNEREINK:
Heti Válasz Otomoto.hu Betegszoba.hu - Orvosiszótár.hu egészségügyi közösségi portál Nyereményfigyelő Médiahullám - ingyenes online médiaelemző szolgáltatás CityAutoRent autókölcsönő Hírmédia.hu HírSEO - hírek a weboldaladra 5 perc alatt GameStar