Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A Ford-nál folytatja az eddig Apple autón dolgozó Doug Field

2021. szeptember 08. - Várkonyi Gábor Autóblog

Jim Farley október óta van a Ford élén, és már a kinevezésekor lehetett tudni, hogy nem az eddigi óvatos, konzervatív oldalazó mozgást fogja folytatni a cég, hanem mélyreható és gyors változások lesznek a vállalatnál.

240560931_325697582679863_8221135080484978635_n.jpg
Farley a legjobb úton van ahhoz, hogy Alan Mulally menedzseri tehetségéhez mérjék a teljesítményét. A folyamatos részvényárfolyam esést megállította, sőt, október óta majdnem duplájára emelkedett a Ford papírjainak az értéke. Farley hitelesen adta el magát a befektetőknek, mint olyan vezető, aki érti, hogy mi a jövő üzleti modellje az autóiparban. Az időnként kicsit belassult mamutként támolygó detroiti óriás az elmúlt időben új lendületet kapott.

Semmi sem jelzi ezt jobban annál, mint hogy sikerült a fedélzetre húzni Doug Fieldet, aki eddig az Apple-nél dolgozott a végtelen történetnek tűnő Apple autón. A világ legsikeresebb és legtöbbre értékelt vállalatától a "lenézett" autóiparba tért vissza, ahonnan egyébként indult, ráadásul pont a Fordtól. Közben volt egy kitérője a Teslánál is, ahol nem kisebb feladatban vállalt vezető szerepet, mint a Model 3 bevezetésében.

Farley kiemelte, hogy "vízválasztó" ez a cég történetében, és "monumentális pillanat" a cég életében Field érkezése, aki "annyi mindent ért el".

Több ez egy egyszerű személycserénél. Csak gratulálni lehet a Fordnak ehhez!

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr9216682916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása