Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Lép a verda
Szabályszegők
2010. május 13.

Nekünk már egy nyamvadt szakfordítóra sem telik. Inkább ott ülnek a minisztériumban a hivatalnokok, és vakarják a fejüket: hogyan lehetne lefordítani azt a kifejezést, hogy „infringements of the rules of law”? Úgy gondolták, jó lesz az „szabálysértésnek minősülő”-nek is, aztán meg elmentek ebédelni. Az egyik országos napilap által megkérdezett szakértők szerint viszont nem lett volna rossz, ha inkább úgy fordítják: „a szabályok megsértése esetén”.

Miért? Mert így csak a szabálysértésekre vonatkozik a nemzetközi kerethatározat alapján készített magyar törvény (amely a kölcsönös elismerés elvének a pénzbüntetésekre való alkalmazásáról szól), míg egyébként általában a szabályok megszegésére, jogsértésre és törvénysértésre is vonatkozott volna. Az eredmény: hacsak nincs útmenti „szőnyeg szélére állítás”, bottal üthetjük a szabályszegő – sztrádadíjat nem fizető, gyorshajtó, tilosban parkoló, és egyéb nyalánkságokat elkövető – külföldiek (és külföldi rendszámmal rohangáló magyarok) nyomát.

Most különféle kétoldalú egyezményeket próbálnak összeütni, hogy valahogy azért mégis legyen adatcsere az uniós országok és Magyarország között. Ahelyett, hogy mindenféle kerülőút nélkül közvetlenül végrehajtsák a közigazgatási határozatot abban az államban, ahol az elkövető autót regisztrálták. Vajon ezért elővesznek majd valakit? Nem hiszem.

Vollner Károly
szerkesztő

Kérjük értékeld a cikket:
Kattints arra a csillagra, amennyire
értékeled a cikket! Köszönjük!
80%

harobikes 2010. május 25. 12:29
kalapács.mit tegyek, fizetek. Mondjuk én nem azért járok külföldi kocsival, hogy csaljak, egyszerűen kint éltem és ott vettem magamnak kocsit. Félig-meddig jogosan használom, hisz minden papíromból van angol is, tekintettel a fentiekre.
kalapács 2010. május 21. 18:10
Figyejjé Harobikes, most akko rendben van, hogy fizetel, vagy mi a szösz?
harobikes 2010. május 13. 19:08
Azért ezzel vitatkoznék, részben pongyolaság, ám részben a szarok rá metodus ékes példája. Nekem külföldi rendszámom van, de a kinti papírokkal használom, lévén félig külföldi állampolgár.Lényeg: mikor hazaköltöztem örültem, nincs több parkolódíj, nincs több matrica. Na azért hmar leolvadt a mosoly az arcomról, szép rendben mindent megkaptam a kinit címemre, a hivatalos angol hivataltól,aki kompetens az ügyben. Fizethetek:FONTBAN! remek,ugye?szóval, nem minden, ami fénylik, el lesznek kapdoválva ezek szép lassan, nem keretszerződés kell, bakker, hanem odafigyelés, és tenni mindenkinek a dolgát, de főleg a hivatalnokoknak. Mert ez valóban nem állapot(bár van akinek paradicsomi)
Én is hozzászólok...
Neved: 
Biztonsági kérdés: Írd ide, hogy auto
Erre a spam védelem miatt van szükség. Köszönjük!

Napi ajánlat
Telitalálat az új Subaru WRX

Telitalálat az új Subaru WRX

Tanulmányként mutatkozott be New Yorkban az új Subaru WRX.
Sportosabb lett a Chevrolet Camaro

Sportosabb lett a Chevrolet Camaro

Bemutatkozott a megújult Chevrolet Camaro és egy új csúcsmodell.
Itt az új magyar luxusautó

Itt az új magyar luxusautó

A Mercedes-Benz CLA legnagyobb ellenfele, az Audi A3 Sedan is Magyarországon készül. Bemutatkozott.
Monacót építenek Győrben az alternatív autóknak

Monacót építenek Győrben az alternatív autóknak

Hetedszer rendezik meg Győrben az alternatív hajtású autók versenyét, a Széchenyi Futamot.
PARTNEREINK:
Heti Válasz Otomoto.hu Betegszoba.hu - Orvosiszótár.hu egészségügyi közösségi portál Nyereményfigyelő Médiahullám - ingyenes online médiaelemző szolgáltatás CityAutoRent autókölcsönő Hírmédia.hu HírSEO - hírek a weboldaladra 5 perc alatt GameStar