Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

AutoMobil Facebook oldal AutoMobil Youtube csatorna AutoMobil IWIW klub AutoMobil Twitter csatorna
2014. szeptember 23. kedd
Megéri a vesződséget

Megéri a vesződséget

Az autóvezetés közbeni szabályos mobiltelefonálást segítő eszközök végeláthatatlan választékából egy különösen funkcionális, minőségi modellt mutatunk be.
2010. április 09. -

A legutóbb vizsgált – mindenféle szakértelem nélkül, pillanatok alatt üzembe helyezhető – autós Bluetooth-kihangosítóval ellentétben a Parrot MKi 9200 bizony igényel némi kábelezést, szöszmötölést. Miről is van szó? A készülék „agyát” az autó audiorendszerére kell csatlakoztatni, s a szakszerű bekötést, illetve az ezt megelőző műszerfal-megbontást, meg a zajszűrő elektronikával is rendelkező, kettős mikrofon és a 2,4 colos képátlójú TFT LCD kijelző helyének kiválasztását ajánlatos szakemberre bízni.

A kényes műveletek után viszont egy igen praktikus rendszert üdvözölhetünk a fedélzeten, amely sokkal többet tud „mezei” társainál. Kezelése meglehetősen felhasználóbarát: a vezeték nélküli kezelőegységen lévő zöld gomb – a mobiltelefonokhoz hasonlóan - a hívások fogadására, a piros a megszakítására szolgál, míg a középső tekerőgombbal lehet navigálni a rövid ismerkedés után semmi kellemetlenséggel nem szolgáló menüben, ami a színes kijelzőn tanulmányozható.

A használatbavétel első lépéseként persze a Bluetooth-képes telefonunkkal kell párosítani a kihangosítót, aztán kedvünkre válogathatunk az extraszolgáltatások között. Mobilunk telefonkönyve áttölthető a Parrot memóriájába, s a névlista megjeleníthető a színes kijelzőn. Mi több, ha egy telefonkönyvi bejegyzéshez képet is társítottunk, híváskor ez is megjelenik a képernyőn. A már említett tekerőgomb segítségével villámgyorsan a kívánt kontaktnévhez jutunk, s már indíthatjuk is a hívást. Ennél is egyszerűbb, s az autós használat során különösen praktikus funkció a kéz nélküli híváskezdeményezés, vagyis a hangtárcsázás.

Itt még nem ér véget az MKi 9200 tudása. Zenelejátszóként is funkcionál, többféleképpen: a mellékelt audiokábellel iPod/iPhone, pendrive vagy MP3 lejátszó csatlakoztatható hozzá. Akinek ez sem elég, memóriakártyáról is csillapíthatja zeneéhségét, ugyanis a kijelző kártyaolvasót rejt… A zenelejátszót is a vezeték nélküli vezérlőegységről lehet felügyelni, az alsó gombsorral – egyszerű és nagyszerű!

Telefonálás közben aztán megértjük, mi szükség volt a komplikált beszerelésre. A Parrot a bejövő és kimenő hívások esetén is elnémítja autórádiónkat – és beszélgetőpartnerünk a hangszórókból szól hozzánk! Szépen, tisztán, érthetően. Mikrofonjára sem lehet panasz: hatásosan nyomja el a környezeti zajokat, ennek köszönhetően jól hallják mondanivalónkat a vonal túlsó végén.

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy bár a Parrot (egyelőre) kevéssé ismert márkanév nálunk, MKi 9200-as modelljük kezelhetőség, tudás és hangminőség terén is versenyben van a nagy telefongyártó cégek szettjeivel. A hazai közbiztonsági viszonyok ismeretében mindenképpen említést érdemlő, igen szerencsés megoldás, hogy a távirányító és a dokkolóegység-szerű foglalatban ülő kijelző is egy mozdulattal kiemelhető helyéről, és zsebre vágható. A disztribútor (Cellect Kft.) tájékoztatása szerint 55 ezer Ft körüli összeg szerepelhet a praktikus kis Parrot árcéduláján.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is:


Kérjük értékeld a cikket:
Kattints arra a csillagra, amennyire
értékeled a cikket! Köszönjük!
83%
Hozzászólás
Neved:
Biztonsági kérdés: Írd ide, hogy auto: Erre a spam védelem miatt van szükség. Köszönjük!
Nahát! 2012. január 12. 15:15
Azt akartam írni, hogy vaze! Balázs! Szóval a Te életed 55000 Ft-ban mérhető. Ez szomorú. Ellenben megkérnélek jópárezer (százezer) autós kollégámmal és utasaival közösen, hogy te ne határozd má meg az én életem 55000 Ft-ban. Ezzel azt mondtad, hogy a többmilliós autóba nem fér bele 55000 Ft. Mennyi is egy normális CD-s rádió? Arra van pénz?! Mennyi egy pár cipő, amit hordassz? Ne gyere a párszázezres kocsival, mert akkor az előttem szóló írása az érvényes a 4000 Ft-os BT headsettel. Ez olyan, mint az a paraszt, aki nem veszi meg a jó minőségű gyerekülést a gyereknek, mert neki a gyerek nem ér 30000 Ft-ot...
Beszólok! 2010. szeptember 10. 19:13
Balázs: nem kell a demagógia. 5-6 ezresért Bluetooth füles kapható, a sok faszparaszt mégsem használja. Nyilván nem az ára miatt, hanem mert egy IQ-szint alatt még menőnek számít a mobillal villogni a kocsiban.
Balázs 2010. április 14. 06:30
"tájékoztatása szerint 55 ezer Ft körüli összeg szerepelhet" Ezért teszem a fülemre a telefont !
Laci 2010. április 13. 19:16
A Parrot nem kevéssé ismert márkanév nálunk. Aki már számítógépezett a 80-as évek végén, 90-es évek elején annak illik ismerni e márkanevet. Minőségi floppylemezeket gyártottak, amit nálunk is meg lehetett vásárolni.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Megjegyezzem?
Regisztráció
Céges regisztráció

Elfelejtett jelszó

Amennyiben elfelejtetted a jelszavadat, add meg az e-mail címed és elküldjük neked.

E-mail:
Fotók


Napi ajánlat
Telitalálat az új Subaru WRX

Telitalálat az új Subaru WRX

Tanulmányként mutatkozott be New Yorkban az új Subaru WRX.
Sportosabb lett a Chevrolet Camaro

Sportosabb lett a Chevrolet Camaro

Bemutatkozott a megújult Chevrolet Camaro és egy új csúcsmodell.
Itt az új magyar luxusautó

Itt az új magyar luxusautó

A Mercedes-Benz CLA legnagyobb ellenfele, az Audi A3 Sedan is Magyarországon készül. Bemutatkozott.
Monacót építenek Győrben az alternatív autóknak

Monacót építenek Győrben az alternatív autóknak

Hetedszer rendezik meg Győrben az alternatív hajtású autók versenyét, a Széchenyi Futamot.
PARTNEREINK:
Heti Válasz Otomoto.hu Betegszoba.hu - Orvosiszótár.hu egészségügyi közösségi portál Nyereményfigyelő Médiahullám - ingyenes online médiaelemző szolgáltatás CityAutoRent autókölcsönő Hírmédia.hu HírSEO - hírek a weboldaladra 5 perc alatt GameStar