Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Lép a verda
Kresz nélkül is van jogsi!
2011. március 08.

Dráma volt hétfőn a tévében. No, nem valami vérfröcsögős, húscafatos thrillerről beszélek, csak egy szimpla vetélkedőben alakultak úgy a dolgok, hogy kivert a víz. Fut most egy olyan csillogó-villogó show, ahol 40 misit lehet hazavinni. Két fruska (pardon, hölgy) vihogva állt a műsorvezetővel szemben, és várta a kérdést. A témakör a KRESZ-volt.

"Melyik közlekedési táblának van csúcsára fordított háromszög alakja?" Hát, akinek van jogsija, az ezen szerintem egyáltalán nem gondolkodik, főleg úgy, hogy a lehetséges négy válaszból (útszűkület, gyalogos átkelő, körforgalom, elsőbbségadás kötelező) egy KRESZ-vizsgát tett embernek egyszerűen nem lehet másikat kijelölnie. És a lányok (akik közül csak az egyiknek van jogsija) fogták a fejüket, hogy hajjaj, meg ajjaj, meg Jézus!

Csak tátottam a szám. Lopva a csajomra néztem, hogy ugye ő nem... És nem, fel is volt háborodva, hogy vajon az a liba (aki egyébként a másikkal együtt diplomás jogász, basszus) vajon mit csinált akkor, amikor ezt tanulhatta. Végül sikerült kibökni, hogy biztosan a "mackósajt". Lett is ujjongás a végén.

A dráma második felvonása csak ezután jött. A műsorvezető a játékba online bekapcsolódók helyes válaszainak arányát ismertette: a hölgyek 49 százaléka tudta csak, mi fán terem az egyik legfontosabb közlekedési táblánk! A férfiakat pedig meg sem említette, annyira kínos eredmény jött ki.

Gratulálok! Az összes oktatónak, az összes olyan autóvezetőnek, aki tanulás helyett inkább lefizette a vizsgabiztost, és az egész szaros rendszernek, hogy ilyen egyáltalán létezhet. Ezek szerint csak a gondviselésnek köszönhető, hogy a rengeteg bamba, kormányba csimpaszkodó, riadtan előre meredő háziasszony és magabiztosnak tűnő úr nem öl meg minden utcasarkon valakit...

Vollner Károly

Ha tetszett, oszd meg másokkal is:


Kérjük értékeld a cikket:
Kattints arra a csillagra, amennyire
értékeled a cikket! Köszönjük!
98%

Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Megjegyezzem?
Regisztráció
Céges regisztráció

Elfelejtett jelszó

Amennyiben elfelejtetted a jelszavadat, add meg az e-mail címed és elküldjük neked.

E-mail:
Én is hozzászólok...
Neved: 
Biztonsági kérdés: Írd ide, hogy auto
Erre a spam védelem miatt van szükség. Köszönjük!

Napi ajánlat
Telitalálat az új Subaru WRX

Telitalálat az új Subaru WRX

Tanulmányként mutatkozott be New Yorkban az új Subaru WRX.
Sportosabb lett a Chevrolet Camaro

Sportosabb lett a Chevrolet Camaro

Bemutatkozott a megújult Chevrolet Camaro és egy új csúcsmodell.
Itt az új magyar luxusautó

Itt az új magyar luxusautó

A Mercedes-Benz CLA legnagyobb ellenfele, az Audi A3 Sedan is Magyarországon készül. Bemutatkozott.
Monacót építenek Győrben az alternatív autóknak

Monacót építenek Győrben az alternatív autóknak

Hetedszer rendezik meg Győrben az alternatív hajtású autók versenyét, a Széchenyi Futamot.
PARTNEREINK:
Heti Válasz Otomoto.hu Betegszoba.hu - Orvosiszótár.hu egészségügyi közösségi portál Nyereményfigyelő Médiahullám - ingyenes online médiaelemző szolgáltatás CityAutoRent autókölcsönő Hírmédia.hu HírSEO - hírek a weboldaladra 5 perc alatt GameStar