Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Lép a verda
Dacia Duster: 3 csillag és fejvakarás
2011. február 26.

Volt egyszer egy szocializmusunk, volt benne nekünk Ladánk, Skodánk, Trabantunk, Wartburgunk, Zastavánk, Moszkvicsunk meg még pár keleti termék, használtan csipetnyi nyugati. Aztán leomlott a fal, megváltozott - majdnem - minden, s most, 2011-ben elmondhatjuk (a mi szemszögünkből), hogy a Renault megcsinálta azt a Daciával, amit anno a Volkswagen a Skodával. Közben a Lada, Trabant, Wartburg, miegymás eltűnt.

Csak az egyik leggyűlöltebb a Dacia volt, a román csoda, a lerohadás mintaképe. Figyelembe kellett volna vennie a Renault-nak a névhez társuló ellenérzéshegyet? Talán. Számít egy ekkorka zsugorpiac, mint pl. a miénk? Nagyban nem igen. Gyűlöli a többség a Daciát? De gyűlöli ám!

És kárörvendhet most ezerrel, hiszen a Duster leszerepelt az EuroNCAP töréstesztjén, mivel csak három csillagot kapott. A biztonságra mindig is különösen ügyelő Renault hamar kiállt a Dacia mellett - a franciák közleményben reagálva hangsúlyozták, hogy szerintük igenis biztonságos a román szabadidő-autó (is).

Az a szabadidő-autó, ami ár-érték szempontjából (eddig) verhetetlen(nek számított), ami tágas, kultúrált, ügyes aszfalton és terepen egyaránt, s amit személy szerint én például nagyon szeretek (a Logannal együtt). Be is lobbiztam az Automobil 2010-es Év autójának. Egy raliversenyeken bizonyító példánnyal is megismerkedtem, s a durva igénybevétel kontra kiváló állapot függvényében hiszem, hogy ez a Dacia nem esik szét.

Hogy csupán három csillagra volt jó, kicsit meglepett, és nyilván nem egyedül engem. Négyre gondoltam, biztosan legalább négyre számított a Renault is. Hogy ez megtöri-e a - máshol, nem Magyarországon mind népszerűbb - márka lendületét? Nem tudom.

Nem kevés trélert/vonatot látni az országban tele Dusterrel, úton nyugatra. Vevőik vajon nekiállnak nyugtalankodni? Eszközöl-e a Renault egy gyors - biztonsági, nyugtató - modellfrissítést? Igyekszem majd kikérni az illetékesek véleményét. Ön mit gondol? Mit tenne a Dacia/Renault vezetésének helyében? Fontos az öt csillag, a tudat, hogy autója mindenkire, a gyalogosokra is egyformán vigyáz?

Kántor István

Ha tetszett, oszd meg másokkal is:


Kérjük értékeld a cikket:
Kattints arra a csillagra, amennyire
értékeled a cikket! Köszönjük!
80%

nyögdíj 2012. február 21. 08:11
Láttam én már nyolc csillagos bömcit úgy összetörve, hogy csak...
tompikati 2011. február 28. 13:56
Raptor Nyugaton élek,sok Dacia van forgalomban,vendéglátásban dolgozom,nekem is ez a szolgálati auto a hegyen. A Magyarokkal az a gond,hogy elöitéletekkel élnek minden iránt! Áttkellene végre lépni ezen!
kll 2011. február 27. 21:48
te raptor egy nagy bunko paraszt vagy!a szad jar a 3 csillagos daciajert azt sugalva hogy neked valami komoly autod van (bmw,audi,merci)de szerintem az sincs amit megegyel!!!!!!!!!!!!!te BAROM!!!!!!
totunetu 2011. február 27. 12:31
Könnyű leszólni valamit. Sajnos ma Magyarországon ez elterjedt szokás. Az anonimitás mögött bármit lehet írni, anélkül hogy egyáltalán lenne véleménye az illetőnek. Már a nikname választás is sokatmondó, "raptor", hát megvan rólad a véleményem!
raptor 2011. február 27. 08:16
Mit vártak ettől a francia szartól, 6 csillagot.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Megjegyezzem?
Regisztráció
Céges regisztráció

Elfelejtett jelszó

Amennyiben elfelejtetted a jelszavadat, add meg az e-mail címed és elküldjük neked.

E-mail:
Én is hozzászólok...
Neved: 
Biztonsági kérdés: Írd ide, hogy auto
Erre a spam védelem miatt van szükség. Köszönjük!

Napi ajánlat
Telitalálat az új Subaru WRX

Telitalálat az új Subaru WRX

Tanulmányként mutatkozott be New Yorkban az új Subaru WRX.
Sportosabb lett a Chevrolet Camaro

Sportosabb lett a Chevrolet Camaro

Bemutatkozott a megújult Chevrolet Camaro és egy új csúcsmodell.
Itt az új magyar luxusautó

Itt az új magyar luxusautó

A Mercedes-Benz CLA legnagyobb ellenfele, az Audi A3 Sedan is Magyarországon készül. Bemutatkozott.
Monacót építenek Győrben az alternatív autóknak

Monacót építenek Győrben az alternatív autóknak

Hetedszer rendezik meg Győrben az alternatív hajtású autók versenyét, a Széchenyi Futamot.
PARTNEREINK:
Heti Válasz Otomoto.hu Betegszoba.hu - Orvosiszótár.hu egészségügyi közösségi portál Nyereményfigyelő Médiahullám - ingyenes online médiaelemző szolgáltatás CityAutoRent autókölcsönő Hírmédia.hu HírSEO - hírek a weboldaladra 5 perc alatt GameStar