Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Lép a verda
Csaltak a márkaszervizben!
2011. február 16.

Vagy legalábbis csalni akartak. Barátnőm nemcsak a tepsikhez és a lábosokhoz ért, jól is vezet. Ám mindig beparázik, ha valami gond van a kocsival, főleg ha szervizbe kell vinni; mert hogy majd miket kérdeznek, és neki biztosan fogalma sem lesz arról, hogy például mikor és milyen olajat tettek a motorba, vagy milyen fajta féktárcsát óhajt a régi helyett. Néha okosítom a témában, ettől függetlenül még nem elég magabiztos.

Egy hete esedékes volt a kötelező szerviz japán márkájú autóján, már jött a para, csillapítottam: "Egyetlenem, minden rendben lesz!" Mivel éppen nem értem rá én a szervizbe vinni az autót, adtam a kezébe egy kanna olajat, egy olajszűrőt és egy légszűrőt (így szoktuk, sokkal olcsóbb, ha mi visszük a cuccokat), és elbocsátottam azzal az útravalóval, hogy a maradék olajat hozza vissza, jó lesz, ha kell utántölteni. Tudtam, hogy nagyjából 3,7 l-t nyel el a szerkezet, vagyis az 5 literesből marad még bőven.

Délután csörög a telefon: a csajom az, azt mondja, nem kapta a kezébe az olajat, gondolta, berakták a kocsiba, de se híre, se hamva. Aztán visszament a szalonba, ahol a recepciós nő lerázta azzal: ő nem tudja, nézze meg a szervizben, és hogy biztosan nem maradt egy deka olaj sem. Ott egy olajos kezű fazon csak hümmögött, aztán vakarta a fejét, végül előadta az asztal alsó polcáról a maradékot...

A drágaságom nem szokta a sérelmeket "kikaparom a szemedet te büdös görény" jellegű mondatokkal megtorolni, és nem is csapja oda a táskáját... Pedig megérdemelték volna. Nem mondom a márkát, így is elég nagy trutyiban vannak, és bizonyítani is nehéz lenne, hogy a szaki el akarta csenni az olajat.

Ehhez hasonló esetből Dunát lehetne rekeszteni. Kifizetődő lenne ráébredni minden autós cégnek arra, hogy a szerviz elég fontos terep, ahol az ügyfél egy életre szóló jó vagy rossz következtetéseket tud levonni a márkával kapcsolatban. Csapatépítés, némi vezetői odahatás, egy kiadós oktatás, és rendben lehetne minden!

Vollner Károly

Ha tetszett, oszd meg másokkal is:


Kérjük értékeld a cikket:
Kattints arra a csillagra, amennyire
értékeled a cikket! Köszönjük!
79%

fabio 2011. február 17. 12:32
Hasonló történt velem is bő 10 éve.Opel Di-Fer Érd. Kötelező szerviz , kiszámláznak 4l olajat. Reklamálok hogy előző évben 3l volt.A pali hátramegy majd visszajön :"belement a 4l". Kocsiból behozom az auto kis könyvét:2.95l olaj fér bele.Ő eltűnik majd visszajön:" a szerelő szerint belement mind!" Na a türelmem itt ment el.Mondom neki: Gratulálok a szerelőnek,de azért ezt megosztanám a főnökükkel is. Erre ő ijedten: Nem kell rögtön a főnökhöz rohanni. Rögtön ??? ember. Neked azonnal nagy elnézést kérés mellett kellett volna visszaadni a pénzt Na végül ijedtükben adtak 3L olajat a következő olajcseréhez, csak ne hívjam a főnököt.
SzTibor 2011. február 17. 12:19
Én úgy adom le a kocsimat a szervizbe, hogy a kulcscsomóról leveszem a tanksapka kulcsát. Az olaj, meg a szűrők cseréjét otthon a szomszédom aknáján elvégzem.
Imre 2011. február 17. 11:52
Nem márkaszervízben is történnek érdekes dolgok. Egy javítás utáni tankolásnál 1 literrel több átlagfogyasztás mutatkozott úgy, hogy az időjárási körülmények ugyanolyanok voltak, mint az előző tankolásig eltelt időszakban. Kiszámoltam, kb. 5 liter benzin hiánya okozta az átlagfogyasztás emelkedést. Bizonyítani persze nem tudja az ember, hogy a szervízben veszett nyoma az üzemanyagnak. A következő tankolások alkalmával újra a szokott mértékű lett a fogyasztás, csak a hideg idő beköszöntével emelkedett olyan szintre, mint a szervízelés után tapasztalt esetben.
Feri 2011. február 16. 23:56
Az történt,hogy külföldre készültem.Bevittem a jármüvemet ,biztonsági szemlére,a márka szervizbe. 70 ezer ft-ba került. Elindultam a lakásomra,ami 50 km. Utközben a sztrádán éreztem, a kocsi nem megy,és nagyon füstöl.Belepillantottam és akkor láttam az adagolót kicserélték,amit nem jeleztek.Vissza mentem és reklamáltam.Letagadták. Mivel egyedi / sérűlés/ volt az enyémen, ezen meg nem :feljelentéssel fenyegetve őket,: előadták. Ezek után külföldre hordtam,ahol még nyoc évig karban tartották. Ott soha semmi gondom a szervizzel nem volt.
Pityú 2011. február 16. 22:16
Arról nem beszélve, hogy ha van egy garanciális autód és ne adj isten lesz valami komolyabb baja, pereskedhetsz a szervízzel, hogy nem rendeltetésszerüen használtad.
Tarnai Éva 2011. február 16. 22:04
A kötelező garanciális javitás kész átverés. Amikor 4 éves lett az autóm és végre elvittem egy autószerelőhöz, kiderült, hogy semmit nem cseréltek le az autóban, amiiket minden évben leszámláztak. Tehát, a garancia csak ráfizetés és átverés.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Megjegyezzem?
Regisztráció
Céges regisztráció

Elfelejtett jelszó

Amennyiben elfelejtetted a jelszavadat, add meg az e-mail címed és elküldjük neked.

E-mail:
Címkefelhő
Corvette, lopás, sportkocsi
Én is hozzászólok...
Neved: 
Biztonsági kérdés: Írd ide, hogy auto
Erre a spam védelem miatt van szükség. Köszönjük!

Napi ajánlat
Telitalálat az új Subaru WRX

Telitalálat az új Subaru WRX

Tanulmányként mutatkozott be New Yorkban az új Subaru WRX.
Sportosabb lett a Chevrolet Camaro

Sportosabb lett a Chevrolet Camaro

Bemutatkozott a megújult Chevrolet Camaro és egy új csúcsmodell.
Itt az új magyar luxusautó

Itt az új magyar luxusautó

A Mercedes-Benz CLA legnagyobb ellenfele, az Audi A3 Sedan is Magyarországon készül. Bemutatkozott.
Monacót építenek Győrben az alternatív autóknak

Monacót építenek Győrben az alternatív autóknak

Hetedszer rendezik meg Győrben az alternatív hajtású autók versenyét, a Széchenyi Futamot.
PARTNEREINK:
Heti Válasz Otomoto.hu Betegszoba.hu - Orvosiszótár.hu egészségügyi közösségi portál Nyereményfigyelő Médiahullám - ingyenes online médiaelemző szolgáltatás CityAutoRent autókölcsönő Hírmédia.hu HírSEO - hírek a weboldaladra 5 perc alatt GameStar