Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Lép a verda
Nincs hókotró Magyarországon!
2010. december 28.

Na, gondolom, hamarost jön a helyreigazítás a Magyar Közúttól vagy a fővárosi köztisztaságiaktól, hogy mit riogat ez az ütődött, van nekünk hókotrónk mindenhol. Lehet. Be is "gugliztam", hogy magyar közút meg, hogy fkf, a honlapokon próbáltam szétnézni, mi fán terem a hóeltakarítás, na és persze, hogy mivel csinálják ezt a remek téli munkát. Biztos csak én vagyok a béna, de nem tudtam kideríteni, hogy e két cégnek összesen mennyi hókotrója van.

Pesten Merci Ategókkal és Unimogokkal próbálkoznak, ez az összes infó. A vidéki bevetésekről van néhány sajtóhír, hogy aszongya: "Az ország tiszántúli területein váltakozó intenzitással havazik. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 235 munkagéppel dolgozik a hóeltakarításon és a síkosságmentesítésen. A társaság folyamatos munkavégzésének köszönhetően a havazásban érintett területeken a főutak járhatóak, viszont a mellékutak még egyes helyeken havasak, hókásásak." Meg ez: "Az ország dunántúli területein hajnal óta intenzíven havazik. A nagy mennyiségű csapadék nyomán sok fő- és mellékúton is téliesek az útviszonyok. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. több mint 260 munkagéppel dolgozik a hóeltakarításon és a síkosságmentesítésen."

December 26-án és 18-án megjelent anyagokból idéztem. Ezek szerint van gép dögivel. Kár, hogy én nem látok belőlük. Megyek pedig eleget, egy anyagbeszerző már csak ilyen, lót-fut még karácsony előtt és alatt is. De sem Szentendrétől Békásmegyerre menet, sem az M1-esen, sem Ürömnél, sem az M0-s utakon nem jött velem szembe egy nyamvadt hókotró. Pedig lett volna mit kotorni, nagyon sok helyen térdig gázoltunk a fagyos hóban. Én is csak szenvedtem, a hátsókerekes furgon üresen olyan, mint Mari néni a lagziban; rázza a fenekét, ha kell, ha nem.

Tessék már nekem megmondani: akkor én most rosszkor voltam rossz helyen, vagy olyan gyorsan esett a hó, hogy nem láttam a narancssárga óriásokat, esetleg úgy vannak vele: ünnep előtt ne költsük a pénzt a sok felesleges ajándékra (tessék otthon maradni), ünnep után meg legyen együtt a család, minek autókázni.

Na, de komolyan: két kezemen meg tudom számolni, hogy az egész havas szezon alatt hány sószóró, hótoló vagy bármilyen tisztító gép jött velem szembe, pedig lenyomtam több mint 2000 km-t csak decemberben! És az nem lett volna baj, ha mindegyiket elkerülöm! Csak éppen majdnem minden fontosabb út havas volt és maradt is hosszú ideig. A pótos kamionnal ügyeskedő kollégák meg a hajukat tépték, miközben minden gond nélkül átszelték a szépen megtisztított Európát. Egy kisebb szervezési tréninget összehívnék a köztisztasági bagázsnak!

Pista bácsi

Ha tetszett, oszd meg másokkal is:


Kérjük értékeld a cikket:
Kattints arra a csillagra, amennyire
értékeled a cikket! Köszönjük!
90%

tapló 2010. december 29. 02:50
autóstáskát Pista bácsinak!
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Megjegyezzem?
Regisztráció
Céges regisztráció

Elfelejtett jelszó

Amennyiben elfelejtetted a jelszavadat, add meg az e-mail címed és elküldjük neked.

E-mail:
Én is hozzászólok...
Neved: 
Biztonsági kérdés: Írd ide, hogy auto
Erre a spam védelem miatt van szükség. Köszönjük!

Napi ajánlat
Telitalálat az új Subaru WRX

Telitalálat az új Subaru WRX

Tanulmányként mutatkozott be New Yorkban az új Subaru WRX.
Sportosabb lett a Chevrolet Camaro

Sportosabb lett a Chevrolet Camaro

Bemutatkozott a megújult Chevrolet Camaro és egy új csúcsmodell.
Itt az új magyar luxusautó

Itt az új magyar luxusautó

A Mercedes-Benz CLA legnagyobb ellenfele, az Audi A3 Sedan is Magyarországon készül. Bemutatkozott.
Monacót építenek Győrben az alternatív autóknak

Monacót építenek Győrben az alternatív autóknak

Hetedszer rendezik meg Győrben az alternatív hajtású autók versenyét, a Széchenyi Futamot.
PARTNEREINK:
Heti Válasz Otomoto.hu Betegszoba.hu - Orvosiszótár.hu egészségügyi közösségi portál Nyereményfigyelő Médiahullám - ingyenes online médiaelemző szolgáltatás CityAutoRent autókölcsönő Hírmédia.hu HírSEO - hírek a weboldaladra 5 perc alatt GameStar