Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Lép a verda
Lép a verda?
2010. december 01.

Ezen a szent helyen mostantól a mi valódi való világunkban történteket próbáljuk megosztani a kedves olvasóval mindenki okulására és remélhetőleg tán örömére is. Olyasmikről fog szólni, amikkel nap mint nap találkozunk, amit látunk-hallunk, és megint csak remélhetőleg ti is megosztanátok velünk, egymással.

Mi, az Automobil.hu dolgozó népe, mint a többi szakújság jómunkásemberei kerek e földön, hetente akár annyi kocsiban ülünk, annyi kocsit vezetünk, amennyit az átlagpógár egy egész év vagy egy élet során - nem büszkeségből, kivagyiságból, pláne nem lenézőleg írom ezt, hanem tényként. Ez (is) a dolgunk.

Tesztautókkal járunk szerte az országban és néha külföldön is, plusz - Várkonyi Gáborral az élen - használt verdák tömkelegét ismerjük meg. És megyünk évi 50-100 ezer km-t, rengeteget pályán, túl sokat sajnos Budapesten is.

Nálam épp egy Nissan Micra van, de nem is ez a legérdekesebb (még akkor sem, ha a minap kiderült, hogy csak négycsillagosra tört), hanem, hogy nyári a gumija. Nyilván óvatosan közlekedem vele és csak, ha muszáj - a teszthez elegendő tapasztalatot szerencsére már begyűjtöttem még a lezúduló havat és ónos esőt megelőzően.

Spanyol rendszámos Micránk hát várja a takarítást és a majdani téligumizást, hogy a következő újságíró már biztonságban vehesse szemügyre.

Amúgy fővárosunk 12. kerületének egy mellékutcája így fest:

Jégpálya, mint mindig. Nomen est omen.

Mókás, közben logikus is, hogy ilyenkor eltűnnek a parkoló kocsik (naná, hogy én sem állok ide), mert láttunk mi már falon pókot, irányíthatatlanul, keresztbe csúszó pácienst, taxit, teherautót, nem is keveset.

Sózás, lapátolás, segítés, tolatás, a környék későbbi akut elkerülése - ezek mennek. De, hogy akkor tényleg elinduljon a rovat és nagyon röviden megmagyarázzuk, miért is ez a címe: nemrég egy budaörsi benzinkúton tankolok egy Honda CR-Z-t (tudod, az a kis kéziváltós CR-X-utód, ami félig hibrid, félig sportkocsi, nos igazából egyik sem), amikor egy, ha jól emlékszem fehér dobozosból kiszól a srác, kérdezve: Lép a verda?

Egy pillanatra elbizonytalanodtam, nem is hittem el, hogy valóban ezt mondta és nekem intézve, de megismételte, nem viccelt. Mondok, nem annyira, tudod, ez az a hibrid... Nem tudta, s ezzel le is zárult a nagyszabású beszélgetés. Mindenesetre a jelek szerint a Hondának bejött ez a modell, hiszen Japánban Év autója lett, az utcán hasonló hatást vált ki, szóval sikerre ítélt.

Teszt nemsoká, a Micráról is. A névadást köszönjük, a blogot toljuk. Témajavaslat, kép, videó, sztori, bármi jöhet a szerkesztoseg@automobil.hu mailre.

Kántor István

Ha tetszett, oszd meg másokkal is:


Kérjük értékeld a cikket:
Kattints arra a csillagra, amennyire
értékeled a cikket! Köszönjük!
90%

oldtájmer 2010. december 08. 16:30
Az anio nevű egyén valószínűleg ifjú titán és el sem tudja képzelni, hogy pl. 30 évvel ezelőtt is volt tél és hideg, stb, de téli gumi nem volt, de azért túléltük valahogy. Kisfiam, óvatosan kell vezetni!
Kántor 2010. december 01. 21:31
anio, félreértetted (biztos az én hibám, nem fogalmaztam tán elég egyértelműen). elítélem az ilyen körülmények között nyárigumisan, mert hű, de nagyon tudok vezetni, közveszélyes sofőröket
Várkonyi Gábor 2010. december 01. 21:26
Nem reklámoztuk. Ez van. Leírtuk, elmeséltük. Ezzel a bloggal ez a cél. Nem az, hogy arra buzdítsunk bárkit is, hogy ne használjon téli gumit.
anio 2010. december 01. 20:45
De legalább ne reklámozd! A sok birka, aki ugyan nem vezet csillió darab autót, mint ti, még elhiszi, hogy ez a tutti
Várkonyi Gábor 2010. december 01. 20:38
Azt sajnos nem mi döntjük el, hogy milyen gumival kapjuk a tesztautót. Jelen esetben nyárit dobott a gép.
anio 2010. december 01. 19:44
jó nagy pöcsök vagytok.Szép kis példával jártok elöl, mint jómunkásemberek: nyári gumi ebben az időben. Gratulálok.Elég, ha még 1 pöcs úgy gondolkodik, mint ti és azután hiába állsz arrébb az utcában.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Megjegyezzem?
Regisztráció
Céges regisztráció

Elfelejtett jelszó

Amennyiben elfelejtetted a jelszavadat, add meg az e-mail címed és elküldjük neked.

E-mail:
Én is hozzászólok...
Neved: 
Biztonsági kérdés: Írd ide, hogy auto
Erre a spam védelem miatt van szükség. Köszönjük!

Napi ajánlat
Telitalálat az új Subaru WRX

Telitalálat az új Subaru WRX

Tanulmányként mutatkozott be New Yorkban az új Subaru WRX.
Sportosabb lett a Chevrolet Camaro

Sportosabb lett a Chevrolet Camaro

Bemutatkozott a megújult Chevrolet Camaro és egy új csúcsmodell.
Itt az új magyar luxusautó

Itt az új magyar luxusautó

A Mercedes-Benz CLA legnagyobb ellenfele, az Audi A3 Sedan is Magyarországon készül. Bemutatkozott.
Monacót építenek Győrben az alternatív autóknak

Monacót építenek Győrben az alternatív autóknak

Hetedszer rendezik meg Győrben az alternatív hajtású autók versenyét, a Széchenyi Futamot.
PARTNEREINK:
Heti Válasz Otomoto.hu Betegszoba.hu - Orvosiszótár.hu egészségügyi közösségi portál Nyereményfigyelő Médiahullám - ingyenes online médiaelemző szolgáltatás CityAutoRent autókölcsönő Hírmédia.hu HírSEO - hírek a weboldaladra 5 perc alatt GameStar